Wspólpraca,Testowanie,Recenzje,Moje wygrane i gadżety,Konkursy,Darmowe próbki i gadżety,Strony

niedziela, 8 września 2013

Recenzja Majonez Kętrzyński o smaku czosnkowym.

Dzisiaj kolejna porcja recenzji. Zaczynamy od samych smakołyków. Na pierwszy ogień rzucam Majonez Kętrzyński o smaku czosnkowym dostałam go w ramach współpracy z Credopr.pl
JEDZIEMY:
  • Wygląd zewnętrzny (opakowanie) - Jak widać ten oto majonez zamknięty jest w szklanym słoiczku o masie 220g. Ma ładną, kolorową, papierową plakietkę na, której zawarte są informacje:
  1. Składniki: olej roślinny rzepakowy 65%, woda, musztarda (ocet spirytusowy, gorczyca, sól,ekstrakt przypraw), żółtka z 6 jaj 6%, cukier, ocet spirytusowy, naturalny aromat czosnkowy, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, sól.
  2. Wartość odżywcza w 100g: -wartość energetyczna 612 kcal / 2520 kJ -białko 1,7 g -węglowodany 3,1 g -tłuszcz 65,9 g
  3. Wartość odżywcza w 1 łyżce stołowej (30 g): -wartość energetyczna 184 kcal / 756 kJ -białko 0,5 g -węglowodany 0,9 g -tłuszcz 20 g
  4. Przechowywać w miejscu suchym i ciemnym w temperaturze 0'C do +15'C. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Należny spożyć do: data podana na banderoli. termin przydatności oznacza numer partii.
  5. Producent: ''Majonezy'' Spółdzielnia Pracy Produkcyjno - Handlowa w Kętrzynie, ul. I. Daszyńskiego 11, 11-400 Kętrzyn, www.majonezy-ketrzyn.pl
  • Smak - Musztarda ma kolor biały i jest gęsta (jak każda). Ma przyjemny smak czosnku. Pasuje świetnie do pomidorów. Nawet jeżeli ktoś nie przepada za czosnkiem na pewno mu posmakuje. Można też podać go z jajkami faszerowanymi. Ja jestem nim zachwycona.
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz